• www.helsingeonline.info

Børnenes Trafikplads rykker

Lions Gribskov har fuld gang i produktionslinjen til nye legebiler. Samtidigt præsenteres nu flere detaljer om 'Børnenes Trafikplads' i Gågaden i Helsinge. Arbejdet med pladsen ventes igangsat indenfor ganske kort tid - og ventes klar til indvielse i slutningen af maj.

Legepladsen skal medvirke til at fremme bevægelse og læring og tillige trække familier til og byde på ekstra oplevelser i Gågaden.

Kommunen har i samarbejde med 'Helsinge - Danmarks Bedste Børneby', Gadekærforeningen og Lions Gribskov arbejdet med udvikling af pladsen. Legepladsen er designet af 'Plan Leg', og 'Energi Leg' har leveret elementer til pladsen, så børnene udfordres med både leg og læring.

Pladsen laves mellem Nytorv og Netto, og den bliver en kombination af nyt og gammelkendt.

Ved Nytorv placeres et 'trafikhjul'. Her kan børn aktivere sange og lyde, som henleder tankerne på bevægelse i trafikken.

Børnene aktiverer det ved at bevæge sig inde i hjulet. Hjulets bevægelse vil også kunne oplade mobilen.

På arealet foran muren ved Tøjeksperten placeres de ikoniske biler, der er kendt fra den gamle legeplads syd for VP-Arkaden og inviterer her alle til en fiktiv køretur.

Lions leverer, vedligeholder og udskifter bilerne. Lions-værkstedet har også fuld gang med at klargøre de gamle biler, så de igen kan køre ind på VP-Torvet hvor de blev placeret efter en periode i garagerne. De måtte vige, da Rema-byggeriet blev gennemført.

På muren op mod Tøjeksperten monteres en læringstavle. På tavlen illustreres færdselsskilte og trafiksituationer, som børn, der er nye i trafikken, skal være særligt opmærksomme på.

Ved at dreje på et hjul på trafiktavlen, fortæller stemmen, der tilhører 'Trafik Bedste' om trafik. På læringstavlen er monteret et trafikspil, hvor børn kan teste deres reaktionsevne.

Et bredt samarbejde i Helsinge er med i projektet. Børnehavebørn fra Væksthuset indsynger sangene til trafikhjulet. En lokal stemme indtaler speak til ’Trafik Bedste’, som kommer med gode råd om at færdes i trafikken. Unge mennesker fra U-huset indspiller alle lydfilerne.


Legepladsen betales af Gribskov Kommune indenfor en ramme på 1.500.000 kroner,. Kontrakten med Plan Leg er på knap én million.